Incluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi altor grupuri vulnerabile

Îmbunătăţirea condiţiilor de locuit

Obiectivul principal este de a demonstra eficacitatea şi eficienţa costurilor modelului de lucru prin care familiile beneficiare sunt responsabilizate pentru îmbunătăţirea propriilor condiţii de locuit.

04_locuinte

Modelul propus de proiect presupune oferirea de asistență tehnică și materiale de construcții, pentru romii care îşi îmbunătăţesc în mod individual condiţiile de locuit. Programul lucrează cu un buget redus și costuri eficiente de îmbunătățire a condițiilor de locuit în așezările de romi care nu corespund standardelor. Aproximativ 25-30 de familii / an beneficiază de acest program.
În plus, activitățile de lobby la nivel local asigură accesul egal la infrastructura publică, cum ar fi: drumuri, apă curentă, electricitate, canalizare și autorizaţii.

Scopul programului este de a-şi demonstra eficacitatea și eficiența costurilor, cu atât mai mult cu cât beneficiarii vor lucra pentru propriile case. Acest model este aplicat cu succes de mai mulţi ani în Serbia și Kosovo şi are potențialul de a deveni o poveste de succes şi în România.